Burgemeester eist extra maatregelen in en rond het stadion voor Anderlecht-Gent

Burgemeester eist extra maatregelen in en rond het stadion voor Anderlecht-Gent

Gepubliceerd: zondag 14 april 2019 om 23:42zo 14-04-2019 om 23:42

Na de beschamende vertoningen op Sclessin wordt er met een bang hart uitgekenen naar de komende thuismatch van Anderlecht. Eric Tomas, burgemeester van Anderlecht, wil extra maatregelen voor Anderlecht-KAA Gent (zondag 21 april). 

Tomas zit maandag samen met politie, een particuliere beveiligingsdienst, de brandweer, het Rode Kruis en Anderlecht zelf. De burgemeester zal daarin eisen dat er extra maatregelen worden getroffen. ''We gaan eisen dat de controle aan de ingangen wordt verscherpt, zodat er geen vuurwerk of rookbommetjes meer in het stadion is'', wordt Tomas geciteerd door De Standaard.

De aanscherping van de controles moet zowel binnen als rond het stadion te merken zijn. ''Wat betreft de controles hebben we de laatste tijd gemerkt dat er gaten in het net zitten. Een aantal mensen slaagt erin om het stadion binnen te gaan met gevaarlijke objecten. Op straat zal de politie maatregelen nemen. Aangezien er in de laatste wedstrijd tegen Antwerp FC pogingen waren om het stadion binnen te komen via de Théo Verbeecklaan, vermoed ik dat ook daar veiligheidsmaatregelen zullen komen'', kondigt Tomas aan.

Lees ook: Anderlecht moet vrezen voor... eigen fans: "Dat kunnen wij niet garanderen"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws