Creatieve eersteklassers vinden stadion voor mogelijk Europees avontuur

Creatieve eersteklassers vinden stadion voor mogelijk Europees avontuur

Gepubliceerd: donderdag 11 april 2019 om 11:35do 11-04-2019 om 11:35

Laatste update: donderdag 11 april 2019 om 11:58do 11-04-2019 om 11:58

De licentiecommissie bracht woensdag goed nieuws: alle clubs uit Eerste Klasse A en B kregen groen licht voor komend seizoen. De meeste profclubs dienden ook een aanvraag in voor een Europese licentie. Voor sommigen bracht dat echter een flinke zoektocht met zich mee.

Niet alle stadions van onze profverenigingen voldoen namelijk aan de normen van de UEFA. Heel wat clubs moesten dan ook een deal zien te maken met een andere club, waarvan het stadion wél in orde is. Het Nieuwsblad maakt een overzicht. In Play-Off 1 is enkel Royal Antwerp FC in dat geval. The Great Old kreeg haar vergunningen niet op tijd rond, maar ziet het wel groots: bij een Europees avontuur zal Antwerp aantreden in het Koning Boudewijnstadion.

De Heizel is overigens populair, want ook KV Kortrijk zal er haar mogelijke Europese duels afwerken. Dan moet KVK wel Europees voetbal zien af te dwingen via Play-Off 2. Datzelfde geldt ook voor de volgende clubs, die een stadion in de omgeving vonden: Royal Excel Moeskroen en Waasland-Beveren zouden Europees spelen aan de Gaverbeek, KAS Eupen en Sint-Truiden op Sclessin en Sporting Charleroi in Leuven.

Zelfs 1B-club KVC Westerlo droomt stiekem van een Europese zomer. De Kempenaars vonden al een overeenkomst met KRC Genk, dat de Luminus Arena graag wil 'uitlenen'. KV Mechelen, tot slot, wacht nog op een reactie van de licentiecommissie. De promovendus claimt dat het AFAS-stadion aan de voorwaarden voldoet, maar heeft met Den Dreef (OH Leuven) een alternatief achter de hand.

Lees ook: Geen heibel met licenties in 1A, wél bij amateurs: 'Amper twee kunnen stijgen'

Poll

Een Europees avontuur in een ander 'thuisstadion' is veel minder waard

(293 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws