Geen heibel met licenties in 1A, wél bij amateurs: 'Amper twee kunnen stijgen'

Geen heibel met licenties in 1A, wél bij amateurs: 'Amper twee kunnen stijgen'

11-04-2019 10:48
6

In Eerste Klasse A en B mogen alle 24 profclubs op hun beide oren slapen: hun licentie voor het komende seizoen is in orde. In de Eerste Amateurklasse liggen die kaarten heel wat moeilijker.

Dat Thes Sport, momenteel koploper in de hoogste amateurklasse, geen licentie heeft aangevraagd voor 1B, was al langer bekend. Excelsior Virton deed dat wél, maar de licentiecommissie heeft dat dossier geweigerd. De commissie stelt zich vragen bij de financiële continuïteit van de club wanneer die zou promoveren, weet Het Laatste Nieuws.

Stiekem betekent dat goed nieuws voor Lierse Kempenzonen en MSK Deinze. Die zijn allebei nog in strijd om promotie, via een eindronde weliswaar, en zien op die manier een concurrent afhaken. Virton krijgt wel nog de kans om in beroep te gaan bij het BAS, het Belgisch Arbitragehof voor de Sport. Of dat wat zal uithalen, is maar zeer de vraag.

Voor het overige is de honger om een divisie te stijgen niet al te groot bij de hoogste amateurclubs. Enkel RWDM en Seraing vroegen ook een licentie aan, maar die clubs zijn niet meer in staat om de Play-Offs te halen. Als het beroep van Virton niets uithaalt, zal Lierse Kempenzonen of Deinze dus haar intrede maken in 1B.