Preud'homme ziet klasseverschil met Club in: Nooit over de titel gesproken

Preud'homme ziet klasseverschil met Club in: "Nooit over de titel gesproken"

08-04-2019 23:10
12

Standard Luik ging in het Jan Breydel-stadion met de billen bloot. De 4-0-pandoering toonde de sterkte van Club Brugge én de zwakte van Standard. Michel Preud'homme moest ruiterlijk toegeven dat zijn elftal te kort kwam.

De coach van de Rouches wilde wel meteen zijn punt maken. "Wat ik altijd al zei: ik heb nooit over de titel gesproken", stelt hij bij Play Sports. "Mensen doen dat voor ons. Ik ken onze kwaliteit, ik ken onze zwakte en ik ken de kwaliteit van sommige ploegen in de Play-Offs. Daarom heb ik nooit over de titel gesproken, ook al stonden wij op een positie op twee punten. Ik weet dat het te vroeg is voor ons. Punt", klinkt het kordaat.

Preud'homme had uiteraard wel wat meer verwacht van de verplaatsing naar Brugge, waar hij zelf zo succesvol was. "Natuurlijk probeer je iets, anders heeft het geen zin om te komen. Dan kan je beter in Luik blijven. We hebben Brugge uit haar comfortzone proberen halen, wat we niet slecht gedaan hebben in het eerste kwartier. Dan vallen die twee doelpunten in een paar minuten en is het gedaan", analyseert hij.

Slechte reactie
Door ongelukkig wegglijden van Zinho Vanheusden kwam Standard op achterstand. "Dat heeft natuurlijk de wedstrijd beïnvloed, maar dat kan gebeuren. Op dat moment duurt de wedstrijd echter nog een uur en een kwart. Je moet dan niet meteen uit positie beginnen lopen en direct een tweede goal tegenkrijgen", leert Preud'homme zijn spelers een les.

"Ik zag mijn spelers overal lopen om direct te reageren. Nee, je hebt nog een uur en een kwart om te reageren. Blijf gewoon doen wat je goed deed in het eerste kwartier." Die les kan Standard vrijdag al toepassen, wanneer aartsrivaal RSC Anderlecht over de vloer komt. "Wij proberen elke wedstrijd goed voor te bereiden en zoveel mogelijk punten te halen", houdt Preud'homme zich daarover op de oppervlakte.