Geen FA Cup-finale voor Wolverhampton: Dendoncker antiheld na strafschopfout

07-04-2019 20:47

Leander Dendoncker zal in zijn eerste seizoen bij Wolverhampton Wanderers geen prijs winnen. De Rode Duivel eiste bovendien een negatieve hoofdrol op. Hij maakte in de blessuretijd een overbodige penaltyfout, waardoor zijn ploeg een 0-2 voorsprong alsnog uit handen gaf.

Dendoncker leek met zijn ploeg lange tijd op weg naar de bekerfinale. Matt Doherty en Raul Jiménez hadden The Wolves immers op een 0-2 voorsprong gezet. Tien minuten voor affluiten maakte Deulofeu echter voor de aansluitingstreffer. Toch leek Wolverhampton op weg naar de overwinning, tot Dendoncker in de blessuretijd een overtreding beging op Deeney.

Die trapte de strafschop genadeloos binnen waardoor beide ploegen aan de bak moesten in de verlengingen. Tijdens die dertig minuten extra ging Wolverhampton ten onder. Deulofeu was de grote held van Watford. Met zijn tweede van de avond zette hij de 3-2 op het scorebord. Watford komt in de finale uit tegen het Manchester City van Vincent Kompany en Kevin De Bruyne, dat zaterdag met 1-0 won tegen Brighton & Hove Albion.