Vadis Odjidja verweert zich: ''Mijn beweging was een reactie op Wesley''

Vadis Odjidja verweert zich: ''Mijn beweging was een reactie op Wesley''

02-04-2019 17:35
40

Play-Off 1 kon voor Vadis Odjidja en KAA Gent niet slechter beginnen. Odidja kreeg tegen Club Brugge (3-0 verlies) al na 25 minuten direct rood, omdat hij Wesley natrapte. Het bondsparket wil de middenvelder voor vier matchen schorsen, maar club en speler gaan niet akkoord met dat voorstel.

Odjidja meldde zich dinsdag samen met de advocaat van Gent in Brussel om zich te verdedigen voor de Geschillencommissie. ''Het was niet mijn bedoeling om kwaad te doen bij de start van die fase, maar Wesley kwam op volle snelheid op mij af. Ik kreeg een por in mijn zij en mijn beweging was een reactie daarop'', citeerde Het Nieuwsblad het verweer van de tweevoudig Rode Duivel.

Hij gaf wel toe dat hij schrok bij het zien van de beelden. Of zijn uitleg voldoende is om de strafeis van vier speeldag naar beneden te krijgen, moet hij afwachten. Volgens Het Nieuwsblad komt de Geschillencommissie dinsdagavond met het verdict. Daarna heeft Gent tot donderdag de tijd om officieel in beroep te gaan. Odjidja kan woensdag dus sowieso nog in actie komen tegen Standard.

Lees ook: Provoceerde Wesley de natrappende Vadis? 'Ligt niet in zijn aard zoiets te doen'