Preud’homme over Ajax-transfer Marin: ‘Ik denk niet dat het nog kan mislopen’

Preud’homme over Ajax-transfer Marin: ‘Ik denk niet dat het nog kan mislopen’

28-03-2019 15:38
2

De transfer van Razvan Marin naar Ajax lijkt in kannen en kruiken. Ook Standard-coach Michel Preud’homme ziet de deal niet meer afspringen.

Tegenover De Standaard laat Preud’homme weten dat Marin zo goed als zeker naar Ajax verkast. “Hij past goed in hun spel. Als je het niveau van Ajax bekijkt, is het een grote beloning voor hem. Hij verdient het.”

“Razvan heeft mij niet om raad gevraagd, maar ik weet al langer dat Ajax interesse heeft”, vervolgt Preud’homme. “Mijn ex-assistent (Alfred Schreuder bij FC Twente, red.) werkt daar. Ze waren al onder de indruk. Of de transfer nog kan mislopen? Zo lang het niet officieel is, weet je nooit. Maar ik denk het niet.”

Duidelijkheid
De transferperikelen zo vlak voor Play-Off 1 hebben geen invloed op de spelersgroep. “Al zijn de spelers de geruchten gewend. De transferperiode in de zomer duurt twee maanden, in de winter heb je er nog een van een maand. En dan is de mercato in landen als Rusland, China en Saudi-Arabië nog langer open. Je moet ermee leven”, besluit de coach van Standard.