“Marin is een koopje, die vertrekt binnen enkele seizoenen voor een veelvoud”

“Marin is een koopje, die vertrekt binnen enkele seizoenen voor een veelvoud”

27-03-2019 13:28 Laatste update: 13:29
4

Razvan Marin staat dicht bij een overgang naar Ajax. De Roemeense middenvelder van Standard moet zo’n twaalf miljoen euro kosten. Volgens Aad De Mos is dat een koopje.

Volgens De Mos past Marin perfect bij de Nederlandse topclub. "Het is simpel: Marin heeft het DNA van Ajax", begint de analist tegenover Het Laatste Nieuws. "Marin is technisch begaafd. Beweegt tussen de linies. Is slim. Dynamisch ook. En vooral: hij voétbalt. Speelt de bal altijd vooruit - 't is geen probleemverlegger. Alles wat Ajax zoekt, dus."

"Ze zijn niet over één nacht ijs gegaan en hebben zich de voorbije maanden goed geïnformeerd”, vervolgt De Mos. “Ajax weet dat Marin zich goed omringt, onder anderen door de legendarische Georghe Hagi. Dat helpt. En je mag ook niet vergeten dat ze in Amsterdam goede herinneringen hebben aan Roemenen - Christian Chivu was jaren hun aanvoerder."

Koopje?
Ajax legt naar verluidt zo’n twaalf miljoen euro op tafel voor Marin. “Een koopje, zelfs. Die vertrekt binnen enkele seizoenen voor een veelvoud. Zeker weten." Ook Italiaanse topclub AS Roma zou overigens interesse hebben getoond in de middenvelder van Standard.