Saai of niet? Vijf dingen om naar uit te kijken in aankomende Play-Off 2

Saai of niet? Vijf dingen om naar uit te kijken in aankomende Play-Off 2

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 13:30zo 24-03-2019 om 13:30

Laatste update: zondag 24 maart 2019 om 14:29zo 24-03-2019 om 14:29

Play-Off 1 komt er volgende week aan, maar in de marge beginnen ook de twaalf clubs uit Play-Off 2 aan hun strijd. De vraag is echter: wat valt er eigenlijk te zien in die competitie?

Topschutter
Play-Off 2 is een uitstekende manier om je doelpuntenaantal op te vijzelen. Mede daarom werd Hamdi Harbaoui afgelopen seizoen topschutter met 22 doelpunten. Hij scoorde slechts negen goals in de reguliere competitie, maar deed er maar liefst dertien bij in Play-Off 2.

Nu staat Harbaoui er nog een stuk beter voor. Hij heeft nu al achttien goals uit de reguliere competitie, tegenover twintig voor Aly Samatta van KRC Genk. De Tanzaniaan moet in Play-Off 1 zijn goals zien te maken, Harbaoui heeft het een pak makkelijker in Play-Off 2. De Tunesiër is misschien wel de topfavoriet voor de topschutterstitel.

Het trio uit 1B
Vorig seizoen brachten de drie clubs uit 1B zeker iets extra in Play-Off 2. In tegenstelling tot heel wat clubs uit 1A gingen ze nog vol voor de punten, vooral dan om te bewijzen dat ze het niveau van 1A aankunnen.

Vooral Union liet zich in Play-Off 2 al verschillende keren opmerken met verzorgd voetbal en is er nu ook weer bij. Beerschot-Wilrijk is met zijn trouwe aanhang altijd een meerwaarde en ook van Westerlo verwachten wij wel enkele zeges.

Het fenomeen Moeskroen
Het Moeskroen van Bernd Storck was de laatste maanden een echt fenomeen in de Belgische competitie. Moeskroen moest eerder dit seizoen vechten tegen degradatie, maar kwam plots helemaal op stoom met zeges tegen onder meer KAA Gent, KRC Genk én Club Brugge.

De vraag is nu of Moeskroen deze lijn ook kan doortrekken in Play-Off 2. Met Zulte-Waregem en KV Kortrijk hebben ze twee te duchten tegenstanders in hun poule, maar een Moeskroen op topniveau zou die twee clubs over de knie moeten leggen.

Kans op Europees voetbal?
Het heikele punt van Play-Off 2 is natuurlijk de karige inzet. De eindwinnaar uit twaalf clubs krijgt een waterkansje om Europees voetbal te behalen. KRC Genk is voorlopig de enige ploeg die vanuit Play-Off 2 Europees voetbal kon afdwingen, en die prestatie dateert al uit 2010.

Play-Off 1 bestaat dit seizoen uit de G5 met Antwerp erbij, de winnaar van Play-Off 2 krijgt dus sowieso een sterke tegenstander. Toch geloven we dit seizoen in een stunt. Met name STVV, dat maar net uit de boot viel, en Moeskroen zijn heel lastige ploegen om tegen je te krijgen in de barrage.

Goaltjes bij de vleet
Play-Off 2 is ook bij uitstek een speelplaats, een toneel om nieuwe spelers uit te proberen. Het gaat dan vaak om jonge, Belgische spelers die hun kans krijgen. Dat kunnen we alleen maar toejuichen en en de omstandigheden zijn ideaal.

Er wordt altijd open gespeeld in Play-Off 2, het is de ideale tussenstap van de beloften naar de A-ploeg. Zo dwong Pieter Gerkens zijn transfer naar Anderlecht vooral af door zich goed te ontwikkelen in Play-Off 2. Het tempo ligt er net iets lager, maar we krijgen wel mooi voetbal en veel goals te zien. We verwachten zeker weer enkele doelpuntenkermissen in de komende weken. 

Poll

Ga jij kijken naar Play-Off 2?

(187 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws