Zeven spelers kunnen zondag perfect rapport voorleggen, Laifis de schlemiel

Zeven spelers kunnen zondag perfect rapport voorleggen, Laifis de schlemiel

17-03-2019 14:00
8

Zondag staat de laatste speeldag van de reguliere competitie van de Jupiler Pro League op het programma. Liefst zeven spelers – allemaal doelmannen – misten van de eerste 29 wedstrijden geen enkele seconden. Spelen ze zondag hun match volledig uit dan kunnen ze het perfecte rapport van 2.700 speelminuten na de reguliere competitie voorleggen.

De belangrijkste match van zondag is STVV – KAA Gent. Bij winst halen de Kanaries Play-Off 1. Anders zijn de Buffalo's aan het feest. Tijdens die match kan ook Kenny Steppe zijn perfecte rapport halen. De goalie miste dit seizoen nog geen speelminuut.

Opvallend, er is geen enkele wedstrijd op zondag waarin twee spelers nadien kunnen spreken over een perfect rapport van 2.700 speelminuten. Van de Play-Off 1-ploegen trekt Thomas Didillon met Anderlecht naar KV Oostende. Guillermo Ochoa ontvangt met Standard Waasland-Beveren. En Sinan Bolat speelt met Antwerp op het veld van KV Kortrijk.

Van de Play-Off 2-clubs trekt Paul Nardi met Cercle Brugge richting het al gegradeerde Lokeren. Hendrik Van Crombrugge (Eupen) speelt op het met van Charleroi. En ten slotte is er Sammy Bossut. De doelman van Zulte Waregem probeert op de slotspeeldag nog te stunten tegen KRC Genk.

Laifis mist één minuut
Konstantinos Laifis
is op het gebied van een perfect rapport de pechvogel van de Jupiler Pro League. De verdediger van Standard zit aan 2.609 speelminuten. In de match tegen KV Oostende werd hij één minuut van het einde vervangen. Voor de rest speelde Laifis dit seizoen bij Standard alles.

Simen Juklerød (Antwerp) met 2.591 speelminuten en Luis Garcia (KAS Eupen) met 2.589 speelminuten vervolledigen de top tien qua speeltijd in de Jupiler Pro League.