KV Mechelen promoveert na laat doelpunt tegen tienkoppig Beerschot Wilrijk

16-03-2019 18:09
24

Een tienkoppig Beerschot Wilrijk wist KV Mechelen lang op een 1-1 te houden. In de slotfase scoorde KV Mechelen alsnog de beslissende 2-1 waardoor Malinwa promoveert naar de Belgische hoogste klasse.

In de eerste minuut kwam Togui meteen alleen voor doelman Vanhamel. De grote kans werd niet afgewerkt door de thuisploeg. KV Mechelen zette veel druk in de beginfase. Vervolgens kreeg de uitploeg toch wat kansjes. Na een halfuur spelen was er echter een kantelmoment.

Noubissi ging met een te hoog geheven been door op de knie van Schoofs en krijgt meteen de rode kaart onder zijn neus geduwd. En domper voor Beerschot Wilrijk. Tijdens de rust zei Storm “de kopjes er bij houden en zelf scoren.” En dat is ook exact wat Storm deed. Vlak na rust een knappe aanval van KV Mechelen met Storm als eindstation, 1-0.

In minuut 53 werd de match even stilgelegd door Visser. De supporters ven Beerschot Wilrijk gooiden voorwerpen en rookbommen op het veld. De spelers gingen naar binnen. Na de korte pauze liet Beerschot Wilrijk zien het niet op te geven, maar de grote kansen waren voor Malinwa.

Na een counter was het Kaya die het leer bijna tegen de netten kon schieten. Vervolgens was het Storm die een goede kans kreeg namens de uitploeg. Een halfuur voor tijd werd Hoffer tegen de vlakte gewerkt en wees Visser resoluut naar de penaltystip. Ook na het bekijken van de beelden kon Dante Vanzeir aanleggen vanop elf meter.

Vanzeir hield zijn zenuwen te baas en schoot de penalty staalhard tegen de netten. De spanning steeg bij beide clubs. KV Mechelen moest op zoek naar de 2-1. Tien minuten voor tijd leek die voorsprong er te komen, maar een wereldsave van Vanhamel gooide roet in het eten van de thuisploeg.

Drie minuten voor tijd was het dan toch zo ver. Tainmont schoot de 2-1 tegen het leer na een lange vrije trap van Kaya. De wedstrijd bleef uiteindelijk ook op 2-1. De heenwedstrijd eindigde op 0-0 dus KV Mechelen zal promoveren naar de Jupiler Pro League.

View this post on Instagram

@kvmechelen promoveert naar Eerste Klasse A! In de slotminuten wint het met 2-1 van @kfcobeerschotwilrijk. #kvmbee #jpl #kvmechelen #beerschotwilrijk #beerschot #malinwa