Buffel over Pozuelo-soap: ''Genk had meer op zijn strepen kunnen staan''

Buffel over Pozuelo-soap: ''Genk had meer op zijn strepen kunnen staan''

16-03-2019 11:18
1

Alejandro Pozuelo speelt zondag zijn laatste match in het shirt van Racing Genk voordat hij op het vliegtuig richting Toronto stapt. Genk moet dan zonder de sterspeler op jacht naar de titel. Clubicoon Thomas Buffel vraagt zich af of waarom zijn ex-club toch overstag is gegaan.

''Iedereen ging er van uit dat Pozo zou blijven, maar uiteindelijk moest Genk dan toch knielen. Het is voor mij moeilijk in te schatten waarom er geknield is geweest. Was de druk zo groot dat hij niet meer zou willen spelen voor Genk? Of was het toch de angst om naast een transferbedrag te grijpen? Dat weet ik niet'', zoekt Buffel in Het Belang van Limburg naar een verklaring.

Buffel, tegenwoordig actief bij Zulte Waregem, denkt dat de uitkomst anders had kunnen zijn. ''Als je de titel kan pakken, is de vetpot volgens mij nog groter dan het transferbedrag dat Toronto nu betaalt. Als club had Genk dus misschien meer op zijn strepen kunnen staan, maar het is moeilijk om als buitenstaander daarover te oordelen'', besluit Buffel met een nuance.

Lees ook: Buffel velt oordeel over vertrek Clement bij Genk richting Club Brugge