UPDATE: Garcia trekt Eupense deur toe, maar 'blijft misschien wel nog voetballen'

UPDATE: Garcia trekt Eupense deur toe, maar 'blijft misschien wel nog voetballen'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 18:02vr 15-03-2019 om 18:02

Laatste update: vrijdag 15 maart 2019 om 18:02vr 15-03-2019 om 18:02

Luis Garcia is bezig aan zijn laatste matchen voor KAS Eupen. De Spaanse veteraan (38) maakte vrijdag op een persmoment bekend dat hij Eupen aan het einde van dit seizoen gaat verlaten.

Garcia toonde dit seizoen aan dat hij nog lang niet versleten is. De aanvallende middenvelder heeft met acht goals en vijf assists een belangrijk aandeel in de voorlopige twaalfde plaats van de ploeg uit de Oostkantons. Garcia heeft echter besloten om zijn aflopende verbintenis niet te verlengen. Hij vertrekt om deze reden per 21 april.

''Ik heb mijn familie nodig. Voor mij gaat het niet verder in Eupen. Niet als speler, noch als trainer'', wordt Garcia geciteerd door de Duitstalige krant Grenz-Echo. Het is nog niet bekend of Garcia ook een punt achter zijn lange loopbaan zet.

International
Garcia doorloop de jeugdopleiding van Real Madrid, waar hij tot slechts een enkel optreden in de hoofdmacht kwam. Nadien schopte hij het als vaste waarde van Espanyol wel tot vier optredens voor de nationale ploeg van Spanje. In 2014 arriveerde hij bij Eupen, waar hij sinsdien al liefst 176 matchen voor speelde. 

Update 18u02: Garcia heeft via een Tweet wat extra uitleg verschaft bij zijn afscheid bij Eupen. De Spaanse routinier is volop aan de slag om zijn Pro License-diploma binnen te halen als beginnend coach. Toch staat het nog niet helemaal vast of Garcia wel degelijk stopt met voetballen. Bij Eupen zal dat evenwel zeker niet zijn.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws