Club Brugge bevoordeeld? Spelers als Vanaken voelen dat ze macht hebben

Club Brugge bevoordeeld? "Spelers als Vanaken voelen dat ze macht hebben"

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 10:00vr 15-03-2019 om 10:00

Laatste update: vrijdag 15 maart 2019 om 10:08vr 15-03-2019 om 10:08

Zondag staat de slotspeeldag in de reguliere competitie op het programma, met STVV - KAA Gent als belangrijkste affiche. Coach Marc Brys weet dat STVV nu al van een geslaagd seizoen mag spreken... zeker omdat de refs het niet gemakkelijk maken voor een kleinere ploeg.

Dat zag hij recent nog op het veld van Club Brugge, waar STVV met 1-0 verloor door een penalty. "Elke club heeft zijn plaats in de hiërarchie van het Belgische voetbal, en een ploeg als Club Brugge maakt daar slim gebruik van. Hun spelers voelen dat ze macht hebben. Als Vanaken in volle actie uit zichzelf stopt omdat hij een vinger in zijn rug voelt, en de ref fluit een fout, dan is dat pure macht", verklaart hij in Het Laatste Nieuws. 

Brys constateert dat altijd op verplaatsing bij Club. "Ik vond nochtans dat de scheidsrechter van die avond, Laforge, zeer goed aan de match was begonnen. Hij durfde fouten te fluiten tégen Club waaruit bleek dat hij zich niet liet intimideren. Maar dan zie je, terwijl het lang 0-0 blijft, hoe de intimidatie gaandeweg toeneemt. Bij elke overtreding van ons vlogen vijf, zes spelers van Club - Vormer, Vanaken, Denswil, álle grote kanonnen - naar de ref. En intussen sprong nog eens de héle bank recht, Timmy Simons voorop."

Zo kreeg STVV het heel moeilijk. "Het publiek ziet dat en springt natuurlijk op de kar. Op dat moment zoek je contact met de vierde ref, en je hoopt dat hij twee, drie woorden van mij doorgeeft aan Laforge. Maar finaal is die meegegaan in het verhaal van Club - de penalty die hij fluit, was de opeenstapeling van een enorme druk die op de ref is gelegd. Wel, ook al verlies ik een kostbaar punt, toch vind ik zoiets knap van Club. Handig gebruikmaken van de macht die je hebt, is een kwaliteit."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws