Vertrek op til bij Anderlecht: Die transfer wordt straks definitief

Vertrek op til bij Anderlecht: "Die transfer wordt straks definitief"

08-03-2019 07:00
4

Ryota Morioka was overbodig bij RSC Anderlecht, waardoor de Japanner werd uitgeleend aan Sporting Charleroi. Met een speciale clausule nemen de Carolo's Morioka deze zomer wellicht definitief over van paars-wit.

In Het Nieuwsblad spreekt Morioka over zijn korte periode bij Charleroi. De spelmaker is niet geneigd om terug te keren naar Anderlecht. "Door een speciale clausule wordt die transfer straks definitief. Ik ben hier gelukkig", aldus de Japanner.

Die clausule houdt in dat Morioka zeven keer in de basis moet starten bij Charleroi. Dat lijkt geen probleem, aangezien de aanvallende middenvelder een onbetwiste basispion is onder Felice Mazzu. In dat geval betaalt Charleroi deze zomer 1,5 miljoen euro aan Anderlecht.

Ambitieuze club
De Japanner voelt zich duidelijk in zijn sas bij de Carolo's. "Deze ploeg heeft de ambitie om elk jaar Play-off 1 te spelen en ik ben ervan overtuigd dat ik via Charleroi mijn positie bij de nationale ploeg kan heroveren. Ik zit nu aan één goal en één assist, maar dat gaan er meer worden", besluit Morioka.