Rollercoaster in 1B, maar Beerschot Wilrijk pakt dan toch de periodetitel

03-03-2019 17:51 Laatste update: 17:59
5

Beerschot Wilrijk viert zondagavond feest. Op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven is het er niet in geslaagd om te winnen, maar wel om de periodetitel te pakken. Het had genoeg aan een 2-2 gelijkspel tegen de Leuvenaren.

Oud-Heverlee Leuven – Beerschot Wilrijk
Beerschot Wilrijk was bij winst zeker van de periodetitel in 1B. Een gelijkspel kon echter ook genoeg zijn. Het begon dus vrij afwachtend aan de partij tegen OHL, met amper kansen tot gevolg.

Beerschot Wilrijk schoot wakker door Mechels gejuich in Lommel. Het wist dat het moest winnen en ging dan ook vol voor dat doelpunt. Uiteindelijk puurde het daar voor rust geen goal meer uit.

Meteen na rust was het dan toch raak voor de Kielse Ratten. Ervaren spits Hoffer zorgde voor een paars-wit feestje in Leuven. Hij kon Beerschot Wilrijk op voorsprong brengen. Als Beerschot Wilrijk nu de nul wist te houden, was de promotie een feit.

Wat volgde was een rollercoaster aan emoties. Van blijdschap, naar treurnis, naar hoop. OH Leuven kon twee doelpunten maken en het feestje van Beerschot Wilrijk verbrodden. Maar de Kielse Ratten gaven niet op. Het werd nog 2-2, de hoop op de periodetitel was er weer. Zeker na het doelpunt van Lommel, waardoor de mannen van Stijn Vreven genoeg hadden aan een gelijkspel. En daar bleef het ook bij.

Lommel United – KV Mechelen
Voor KV Mechelen zat er maar één ding op. Het moest absoluut winnen om de promotie te behalen. Het begon aanvankelijk afwachtend aan de wedstrijd, maar ging toch op zoek naar dat doelpuntje. Dat zorgde in de eerste helft voor enkele kansen. Het doelpunt bleef echter op zich wachten.

Die aanvalsdrang van Malinwa werd wel beloond. Op het half uur kon winteraanwinst Thibault Peyre voor de belangrijke treffer zorgen. KV Mechelen kon de promotie plots ruiken. Het bleef ook 0-1 bij rust, terwijl men in Mechelen tevreden naar de stand in Leuven keek.

KV Mechelen wist voor de wedstrijd echter ook dat winst mogelijk niet genoeg zou zijn. Winst van Beerschot Wilrijk kon het feestje verbrodden. Net na rust kreeg Malinwa dan ook slecht nieuws én goed nieuws te horen.

Beerschot Wilrijk wist te scoren, maar gaf die voorsprong ook uit handen. Van 0-1, naar 2-1, naar... 2-2. Ook bij die stand mocht KV Mechelen nog steeds vieren, als het wist te winnen... En dat deed het niet, want net voor tijd gaf het de 0-1 voorsprong nog uit handen. Rocha kon de 1-1 scoren, tevens ook de eindstand voor Malinwa.

Titel voor...
Door het resultaat blijft Beerschot Wilrijk op de eerste plek staan en wint het dus ook de tweede periodetitel. Het mag zich daardoor opmaken voor testwedstrijden tegen KV Mechelen die over de promotie beslissen. De verliezer van die duels speelt Play-Off 2.