'Licentie van Anderlecht in gevaar na klacht van Hein Vanhaezebrouck'

'Licentie van Anderlecht in gevaar na klacht van Hein Vanhaezebrouck'

22-02-2019 07:00 Laatste update: 08:38
26

Naar verluidt zit RSC Anderlecht met financiële problemen, dat is althans wat Mogi Bayat beweert. Nu komt ook nog eens naar buiten dat Hein Vanhaezebrouck zijn ontslagpremie nog niet kreeg. De gewezen trainer van paars-wit stapte daarom naar de licentiecommissie.

Vanhaezebrouck werd ruimt twee maanden geleden door Anderlecht ontslagen. De West-Vlaming heeft echter een ontslagvergoeding van 1,5 miljoen euro tegoed. Paars-wit verzekerde Het Nieuwsblad dat het die zal betalen, maar dat gebeurde tot op vandaag nog niet.

De ex-trainer van Anderlecht wil de druk opvoeren, daarom stapte Vanhaezebrouck naar de licentiecommissie, waar hij een klacht indiende tien dagen geleden. Toeval lijkt dat niet, want vorige vrijdag moesten alle profclubs hun licentieaanvraag indienen.

Licentie in gevaar?
De commissie tilt naar verluidt ook bijzonder zwaar aan dat soort conflict. Voor Anderlecht is de situatie verre van aangenaam, maar de club is er gerust in dat alle verplichtingen en betalingen zullen nagekomen en uitgevoerd worden.

Verrassend hoeft deze zet van Vanhaezebrouck niet te zijn, want zijn zaakwaarnemer is… Jawel, Mogi Bayat.