Club Brugge blaast titelstrijd nieuw leven in, Genk-fans boos op Pozuelo

Club Brugge blaast titelstrijd nieuw leven in, Genk-fans boos op Pozuelo

17-02-2019 16:20 Laatste update: 18:13
82

De titelstrijd in de Jupiler Pro League is nog niet gestreden. Zondag won Club Brugge immers overtuigend van KRC Genk. In het Jan Breydelstadion werd het 3-1. Bij de bezoekers was Alejandro Pozuelo de gebeten hond. 

Lees ook: Fans en kijkers zien een dramatische grasmat in Jan Breydel: 'Ode aan cafévoetbal'

Met een achterstand van elf punten begon Club Brugge aan de topper. Om de titelstrijd nieuw leven in te blazen moest het winnen van de leider. Die opdracht kwam binnen bij de troepen van Leko. In de eerste helft stond er maar één ploeg op het veld, Club Brugge. Genk, dat zonder Pozuelo begon, kwam niet in het stuk voor. Ingvartsen, die dit seizoen eindelijk eens mocht starten, kreeg geen enkele bruikbare bal.

Ex-Genkies doen het
Club Brugge combineerde voor de pauze vlot en liep uit naar een dubbele voorsprong. Twee voormalig spelers van KRC Genk maakten het verschil. Eerst dook Clinton Mata op in de rug van de Genkse achterhoede en bracht Club Brugge op 1-0. De perfecte assist kwam van Schrijvers. Zelf maakte Schrijvers de 2-0. In de zomer wisselde hij Limburg in voor West-Vlaanderen en zijn doelpunt deed duidelijk deugd. Mata kon trouwens niet lang genieten van zijn doelpunt. De rechtsback blesseerde zich immers bij zijn treffer en moest al vroeg vervangen worden.

Pozuelo onder vuur
Pozuelo, die op eigen vraag op de bank begon, kwam er in de tweede helft dan toch in. Ondanks dat Genk hem nodig had, zaten de fans niet op hem te wachten. In de tribunes ontrolde de Limburgse aanhang ook enkele spandoeken anti-Pozuelo.

Na de rust liet Club Brugge Genk komen. Op een klein kwartier van het einde dreigde de partij nog te kantelen. Samatta zorgde voor de aansluitingstreffer. Lang konden de Genkies niet genieten van de 2-1.Meteen na de Genkse goal zette Vormer de puntjes op de i en zette de 3-1 eindstand op het bord. Zo leed Genk zijn eerste uitnederlaag van het seizoen. Het heeft nog altijd een ruime voorsprong op Club Brugge van acht punten.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@clubbrugge wint van @krcgenkofficial! Kan Club de Limburgers toch nog uitdagen voor de titel? #clubbrugge #genk #jpl

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) op