Deschacht legt pijnpunt bloot: Dan leggen ze de bal waar ze willen

Deschacht legt pijnpunt bloot: "Dan leggen ze de bal waar ze willen"

16-02-2019 20:39

Olivier Deschacht wordt 38, maar het einde van zijn carrière kan in mineur verlopen. Na de 3-1 tegen Lokeren is het degradatiespook weer volop aanwezig.

Deschacht scoorde wel, maar dat haalde niets uit. "Bij mijn 3-1 was het eigenlijk al game over. Daar moet je realistisch in zijn. Standard is een heel goeie ploeg, een ploeg met meer talent. We hadden het heel moeilijk met de Luikse ballen binnendoor. We hadden beslist om hoog te spelen, maar dan moet je de balbezitter wel onder druk zetten, anders legt die de bal waar hij wil", vertelt hij bij Sporza.

Zo blijft de situatie van Lokeren vrij uitzichtloos. "Dit is toch weer een klap. We wilden de prestatie van vorige week (2-1-zege tegen Antwerp, red) evenaren. Maar we kwamen hier al snel achter en zo was de match al snel beslist. Kijk: als je je wil handhaven, moet je ergens eens gaan stunten. Onze rechtstreekse concurrenten doen dat, wij doen dat niet. Dat is pijnlijk. We mogen de kopjes wel niet laten hangen. We moeten hopen dat AA Gent wint, dan kan het nog."