KAA Gent wordt eerste in Europe Play-Offs, dit staat De Buffalo’s nu te wachten

KAA Gent wordt eerste in Europe Play-Offs, dit staat De Buffalo’s nu te wachten

4 mei - 21:45
6

KAA Gent heeft zich tegen KV Mechelen verzekerd van de eerste plaats van de Europe Play-Offs. De Buffalo’s wonnen op bezoek bij Malinwa met 2-4. Op 2 juni gaat Gent nog de strijd aan voor kwalificatie voor de tweede voorronde van de Europa Conference League.

Met nog drie speeldagen te gaan is de eerste plaats in de Europe Play-Offs een feit voor Gent. Het gat met Mechelen bedraagt 9 punten, maar omdat Gent hoger eindigde in de reguliere competitie, kan Mechelen er niet meer overheen. Gent wist tot nu toe zes van de zeven matchen te winnen in de Europe Play-Offs.

Het is nog de vraag tegen wie Gent het gaat opnemen in de barrages voor de tweede voorronde van de Conference League. Dit ligt er ook aan wie de finale van de Croky Cup gaat winnen en hoe de Champions’ Play-Offs verder gaan verlopen. Normaalgesproken neemt Gent het op tegen de nummer vier uit de Champions’ Play-Offs.

Wanneer de winnaar van de Croky Cup in de top vier van de Champions’ Play-Offs eindigt verandert de zaak. Dan neemt Gent het op 2 juni op tegen de nummer vijf uit de Champions’ Play-Offs van de Jupiler Pro League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.