OPSTELLING: Met deze elf namen begint Leko aan de wedstrijd tegen Salzburg

OPSTELLING: Met deze elf namen begint Leko aan de wedstrijd tegen Salzburg

14-02-2019 19:43 Laatste update: 19:46
9

Club Brugge hoopt de mindere vorm van de competitie weg te spoelen met Europees succes tegen FC Salzburg. Het lijkt echter een zware dobber te worden. Coach Ivan Leko heeft zijn basisopstelling vrijgegeven.

Club Brugge komt uit een succesvolle Champions League-campagne. Het behaalde drie clean sheets op rij in Europa en dat is al 28 jaar geleden sinds ze die prestatie hebben behaald. Leko kan nog steeds niet op Danjuma rekenen en verrast met een basisplaats voor Dion Cools. Achterin kiest hij opnieuw voor Sofyan Ambrabat.

FC Salzburg raast door de eigen competitie én Europa. Het is de eerste club ooit die al drie Europese campagnes met het maximum van de punten kon doorstoten. Dat lukte Salzburg dus ook dit seizoen met een 18 op 18. De Oostenrijkers scoorden ook tien keer in hun laatste drie uitwedstrijden in Europa. Aanvaller Moanes Dabour is momenteel de topscorer van de Europa League met zes goals in zes matchen.

In het Jan Breydelstadion zal de Bulgaar Kabakov de wedstrijd in goede banen moeten leiden. Beide teams kwamen elkaar eerder nog niet tegen.