'Lukebakio trekt de aandacht van Duitse top, Düsseldorf wil tot het uiterste gaan'

'Lukebakio trekt de aandacht van Duitse top, Düsseldorf wil tot het uiterste gaan'

13-02-2019 14:20
5

Dodi Lukebakio maakt namens promovendus Fortuna Düsseldorf een uitstekend seizoen door in de Bundesliga. Volgens Bild heeft Lukebakio zich met zijn spel in de kijker gespeeld bij topclubs Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach.

De nummers één en drie van de ranglijst hebben volgens Bild serieuze interesse in onze pijnsnelle landgenoot. Het feit dat de 21-jarige Lukebakio al goed was voor 11 goals in 22 optredens is niet absoluut niet onopgemerkt gebleven. Zeker zijn hattrick tegen Bayern München bracht hem in de spotlights. Lukebakio werd ook uitgeroepen tot 'Rookie van december', de prijs voor beste jongeling in de Bundesliga.

Düsseldorf staat mede dankzij de zeven competitietreffers van Lukebakio op een knappe twaalfde plaats en beseft dat het een bijna onmogelijk is om Lukebakio langer aan boord te houden. De ex-speler van Anderlecht en Charleroi wordt dit seizoen gehuurd van het Engelse Watford. Düsseldorf heeft echter geen optie tot koop. Lukebakio keert zodoende in principe terug naar Engeland, tenzij Dortmund en Gladbach actie gaan ondernemen om de belofteinternational over te nemen.

Reactie Düsseldorf
In een reactie aan Bild laat Düsseldorf-manager Lutz Pfannenstiel wel weten de hoop nog niet op te hebben gegeven. ''We weten dat hij niet goedkoper wordt naarmate hij beter speelt. We zullen desondanks alles proberen hem te behouden en dus met Watford spreken. Dodi heeft nog zoveel in de tank zitten, hij kan altijd nog later in zijn loopbaan die hele, hele grote stap zetten.''