KAA Gent moet 'penalty' aan Liverpool betalen omwille van Awoniyi

KAA Gent moet 'penalty' aan Liverpool betalen omwille van Awoniyi

Gepubliceerd: maandag 11 februari 2019 om 16:34ma 11-02-2019 om 16:34

Laatste update: maandag 11 februari 2019 om 17:02ma 11-02-2019 om 17:02

KAA Gent deed er afgelopen zomer alles aan om Taiwo Awoniyi te strikken. Uiteindelijk konden de Buffalo's de aanvaller van Liverpool huren. Maar het huwelijk mislukte en voor Gent volgde er nog een financieel staartje.

Awoniyi kwam voor de winterstop zestien keer in actie voor KAA Gent. Daarna maakten de Buffalo's een einde aan de samenwerking. Liverpool verhuurde hem vervolgens aan Royal Excel Moeskroen. Met Moeskroen kwam Awoniyi zondag winnen in de Ghelamco Arena. In de 1-2 zege van Les Hurlus scoorde de Nigeriaanse aanvaller de openingsgoal.

Door de nederlaag van Gent en het gelijkspel van Anderlecht tegen Zulte Waregem, vielen de Buffalo's uit de top zes. Financieel is geen Play-Off 1 een domper, maar ook nu moet Gent al extra betalen voor Awoniyi. Dat gaf Michel Louwagie maandag toe bij VISTA! van Het Laatste Nieuws.

"We hebben Awoniyi voldoende kansen gegeven. Bij ons is hij acht keer gestart. Er zat 'een penalty' in de overeenkomst met Liverpool. Als hij geen zeventig procent van de matchen starten, moesten we betalen. We hebben er alles aangedaan om hem te doen slagen", stelt Louwagie. 

Lees ook: VP 11 Van De Week, Speeldag 25: Alle remmen los bij KRC Genk

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws