KAA Gent laat zich in eigen huis verrassen door sterk Moeskroen

KAA Gent laat zich in eigen huis verrassen door sterk Moeskroen

Gepubliceerd: zondag 10 februari 2019 om 21:45zo 10-02-2019 om 21:45

Laatste update: zondag 10 februari 2019 om 21:53zo 10-02-2019 om 21:53

KAA Gent heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Anderlecht. In de eigen Ghelamco Arena verloor het namelijk van ploeg in vorm Moeskroen. Het werd 1-2.

De wedstrijd begon meteen sterk, met kansen over en weer. Awoniyi en Leye konden niet scoren voor de bezoekers, Odjidja stuitte aan de andere kant op Butez. Moeskroen nam de match in handen en was nog verschillende keren gevaarlijk. Uiteindelijk was het Awoniyi die de ban brak op voorzet van Benson. Dompé had meteen de kans om 1-1 te maken, maar Butez redde alweer.

Na rust begon Gent met frisse moed, maar het kreeg een koude douche. Deze keer was het Friede die trefzeker was. Even na de 0-2 kreeg Gent wat hulp van Godeau, die een duidelijke penaltyfout beging op David. Bronn twijfelde niet en maakte de 1-2. KAA Gent deed nog een slotoffensief, maar moest nog opletten voor uitstekende tegenprikken van Moeskroen. Uiteindelijk hield Moeskroen stand, zelfs na de late rode kaart voor Bakic. Sorloth kopte de laatste open kans op de deklat.

Gent mist zo de kans om afstand te nemen van Anderlecht. Beide clubs staan nu op 38 punten. Moeskroen staat tiende en maakt zich klaar voor Play-Off 2. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws