Club Brugge loopt averij op, Cercle Brugge pakt punt na discutabele gelijkmaker

10-02-2019 16:24 Laatste update: 16:34
59

In de titelstrijd heeft Club Brugge zondag dure punten gemorst. Bij Cercle Brugge kwam het niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het laatste doelpunt in de derby was voor discussie vatbaar.

Cercle Brugge ontving voor de eerste keer sinds de promotie de buren van Club. Bij de thuisploeg was Palun geel geschorst. Verder hield Guyot ook Appin en Hazard uit de basis. Cardona, Lusamba en Marega mochten wel starten. Bij Club Brugge moest Dennis na zijn rode kaart tegen KAA Gent geschorst toekijken. Mata verving hem in de basis. Ook bij Club Brugge in de ploeg: Wesley en Vormer. De aanvaller was tijdig fit geraakt en het akkefietje van Vormer tegen Gent was vergeten en vergeven door Leko.

Ondanks dat grasmat van het Jan Breydelstadion er verre van perfect bij lag, kozen beide ploegen om meteen het balletje te laten gaan. De Brugse derby verveelde in de eerste helft niet. Cercle kwam als eerste, maar Club Brugge nam al snel het initiatief over. Na twaalf minuten bracht Wesley de bezoekers al op voorsprong. Na een voorzet van Diatta werkte de Braziliaan af met een hakje.

Eigen goal Amrabat
Na de openingsgoal bleef Brugge baas. Amrabat scoorde ook, maar helaas voor de speler van Club Brugge verschalkte hij zijn eigen doelman na een voorzet van Cardona. Bij Club Brugge hoopte men nog op de VAR, maar die zag bij een voorafgaande actie geen fout op Wesley. Visser kende de eigen goal dan ook toe. Daar was niet iedereen het mee eens.

Lang kon Cercle Brugge niet genieten van de gelijkmaker. Vanaken stuurde Vormer weg. Nardi kwam uit zijn doel en haalde de Nederlander onderuit. Vlak voordien speelde Vormer de bal nog breed tot bij Schrijvers. Visser gaf perfect balvoordeel en Schrijvers kon simpel de 1-2 op het bord zetten.

In het begin van de tweede helft ontsnapte Vanaken een tweede gele kaart. Met al geel op zak hield de middenvelder bewust kort met zijn arm zijn tegenstander vast. Visser floot voor het spelbederf, maar spaarde voor de rest Vanaken.

Na de rust bleef Club Brugge baas, maar opnieuw kon Cercle Brugge tegen de verhoudingen in de gelijkmaker op het bord zetten. Cardona nam een bal van Bruno door en klopte Horvath. Bij Club Brugge dacht men aan buitenspel, maar de VAR greep niet in.

Na de 2-2 kon Club Brugge niks anders dan ten aanval trekken, maar het gaatje werd moeilijk gevonden. Kwam er dan toch nog een opening dan maakte een omhaal van Lusamba of een redding van Nardi het Brugse gevaar onschadelijk. In het slot van de match was het bij Cercle Brugge vrouwen en kinderen eerst. Alle truken van de foor werden bovengehaald en leverde op. Cercle hield Club Brugge op een gelijkspel. Omolo pakte in de extra tijd nog zijn tweede gele kaart.