Kaya is na Bölöni de volgende die uitleg moet geven aan speciale commissie

Kaya is na Bölöni de volgende die uitleg moet geven aan speciale commissie

Gepubliceerd: maandag 4 februari 2019 om 17:30ma 04-02-2019 om 17:30

Laatste update: maandag 4 februari 2019 om 17:34ma 04-02-2019 om 17:34

KV Mechelen-middenvelder Onur Kaya moet zich bij tegenover de Pro League verantwoorden zijn uitlatingen na het bereiken van de bekerfinale. Kaya liet zich in zware bewoordingen uit over de arbitrage. Eerder had Antwerp-coach Laszlo Bölöni de primeur om door het nieuwe reglement ter verantwoording te woorden geroepen.

'Het management van de Pro League startte de procedure op van het reglement inzake Respect voor Scheidsrechters. Dit gebeurde naar aanleiding van verklaringen van speler Onur Kaya (KV Mechelen) na de wedstrijd van de halve finale van de Croky Cup tegen R. Union SG van dinsdag 29 januari', meldt de Pro League in een communiqué.

Kaya kreeg tegen Union Saint-Gilloise een gele kaart, waardoor hij de eindstrijd tegen KAA Gent aan zijn neus voorbij ziet gaan. De 32-jarige Kaya baalde daar flink van. ''Wat een kl***scheidsrechter'', zei hij na afloop over ref Nicolas Laforge. Ariël Jacobs (65), ex-speler Gonzague Vandooren (39) en ex-ref Alexis Ponnet (78) zullen een oordeel vellen over het gedrag van Kaya. Sinds 1 januari kunnen spelers een boete worden opgelegd wanneer ze verklaringen hebben gegeven, die de integriteit of het respect voor de scheidsrechter aantasten.

De driekoppige commissie zal Kaya horen en vervolgens een advies geven aan de Pro League. Kaya riskeert een boete van 5.000 euro. Mocht hij na een eventuele veroordeling nog eens in de fout gaat, hangt hem een geldstraf van 10.000 euro boven het hoofd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws