Pro League start procedure tegen Bölöni, Antwerp coach moet zich verantwoorden

Pro League start procedure tegen Bölöni, Antwerp coach moet zich verantwoorden

30-01-2019 17:48 Laatste update: 17:56
15

De Pro League is op basis van nieuwe reglement inzake Respect voor Scheidsrechters een procudure gestart tegen Laszlo Bölöni. De coach van Royal Antwerp FC haalde vorige week na de 1-1 tegen Standard uit naar de arbitrage en VAR. Bölöni moet nu vrezen voor een boete.

'Het reglement, dat van kracht is sinds 1 januari van dit jaar, stipuleert dat bij verklaringen die de integriteit of het respect voor de scheidsrechter kunnen aantasten, deze door het management van de Pro League worden voorgelegd aan de ad-hoc commissie bevoegd voor de uitvoering van dit reglement', klinkt het bij de Pro League.

Ariël Jacobs (65), ex-speler Gonzague Vandooren (39) en ex-ref Alexis Ponnet (78) zullen een oordeel vellen over het gedrag van Bölöni. Het trio zal de Roemeense oefenmeester horen, waarna de commissie een advies voorlegt aan het management van de Pro League. Bölöni kan niet geschorst worden, maar wel een boete krijgen. 'Mogelijke sancties zijn een opgelegde vergoeding van 5000 euro bij een eerste veroordeling tot 10.000 euro in geval van recidive', legt de Pro League uit.