Preud'homme blij met ingesteldheid Halilovic: Hij vroeg daar zelf om

Preud'homme blij met ingesteldheid Halilovic: "Hij vroeg daar zelf om"

03-02-2019 11:57
1

Standard plukte in het slot van de transfermercato Alen Halilovic nog weg bij AC Milan. Volgens Michel Preud’homme gaat Standard nog plezier beleven aan Halilovic.

Volgens Preud’homme is het lijstje met clubs waar Halilovic voor speelde niet toevallig. "Hij heeft misschien niet altijd de juiste keuzes gemaakt, maar hij heeft wel een interessant profiel. Een beetje de stijl van Carcela, Lestienne, Mpoku… Hij kan centraal spelen of vanop de flank komen. En zijn techniek is heel erg goed", vertelt Preud’homme in Het Laatste Nieuws.

Preud’homme denkt ook dat het een goede zaak is dat hij gehuurd wordt met een aankoopoptie. "Wij kunnne het ons niet permitteren om een transfer van 3 of 4 miljoen te rateren. Daarom is het een goede zaak dat we hem huren voor anderhalf jaar. Daarna kunnen we no gebruik maken van de aankoopoptie", aldus Preud’homme.

Goede ingesteldheid
Halilovic drong er zelf op aan om voor anderhalf en niet voor een half jaar naar Luik te komen. "Hij wilde zelf langer komen. Wij waren gecharmeerd door die ingesteldheid", vertelt de coach van Standard nog.