City dendert langs Burnley en plaatst zich overtuigend voor vijfde ronde

26-01-2019 18:08
1

Manchester City heeft zonder problemen de vijfde ronde van de FA Cup bereikt. De formatie van manager Pep Guardiola was zaterdag met liefst 5-0 te sterk voor competitiegenoot Burnley.

Ondanks het drukke schema verscheen City met de nodige sterren aan de aftrap, onder wie Kevin De Bruyne. De titelhouder van de Premier League deelde vanaf het eerste fluitsignaal de lakens uit en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Danilo bediende Gabriel Jesus, die na een uitstekende actie doelman Nick Pope passeerde: 1-0.

City domineerde, maar nam pas na rust afstand. Bernardo Silva schoot via een Burnley-verdediger en de doelman raak. Even later was het de beurt aan De Bruyne, die doel trof met een heerlijk schot van afstand. Kevin Long maakte er met een eigen doelpunt 4-0 van, waarna het slotakkoord voor invaller Sergio Agüero was. De Argentijnse topschutter benutte een strafschop.