Antwerp en Standard vechten om elke morzel grond, maar vinden geen winnaar

25-01-2019 22:23
15

De topper tussen Antwerp en Standard werd meteen een heuse vechtwedstrijd. Beide ploegen gingen er vol voor, streden om elke morzel grond. Maar konden niet voor een winnaar zorgen. Het werd 1-1.

Veel strijd, veel duels en ook veel spanning in het begin van deze wedstrijd. Zonder grote kansen, maar op elk moment van de partij leek er wel een doelpunt te kunnen vallen. Al was het wel lang wachten. De artiesten op het veld, Mehdi Carcela en Lior Refaelov, hadden het dan ook moeilijk.

Antwerp verbruikte veel energie, Standard kwam er niet aan te passen. Ondanks dat kleine overwicht werd Guillermo Ochoa amper bereikt. Een 0-0 stand bij rust was dus ook niet zo verrassend.

Nieuwe helft, meer gevaar (en kaarten)
De tweede helft begon dan toch met wat meer aanvalsdrang voor beide teams. Dat zorgde ook voor ballen tussen de palen. De beste kansen waren uiteindelijk zelfs voor de bezoekers uit Luik. Sinan Bolat werd aan het werk gezet. Wim Smet ook.

Het aantal harde tackles was niet op één hand te tellen. Het slachtoffer was wel vaker Mehdi Carcela, waardoor Standard ook vaak monddood werd gemaakt. Het licht ging helemaal uit bij Antwerp, zeker bij Lamkel Zé. Na een opstootje met Djenepo pakte hij nog eens hard uit op Carcela. Een logische tweede gele en dus ook rode kaart was het gevolg.

Na de rode kaart kwamen beide ploegen toch enigszins tot rust. Dat zorgde weer voor voetbal op het veld én voor doelpunten. Standard moest er even op wachten, mede na een ingreep van de VAR, maar kon twintig minuten voor tijd dan toch voor de 0-1 zorgen.

Tien versus elf, Standard een doelpunt voor. En toch staat Antwerp weer op. Na goed meespelen van Sinan Bolat kwam de bal uiteindelijk tot bij Dieumerci Mbokani. Die stond oog in oog met Ochoa en werkte koel af: 1-1.