OFFICIEEL: AA Gent heeft tweede wintertransfer te pakken

OFFICIEEL: AA Gent heeft tweede wintertransfer te pakken

Gepubliceerd: dinsdag 8 januari 2019 om 16:55di 08-01-2019 om 16:55

Laatste update: dinsdag 8 januari 2019 om 17:46di 08-01-2019 om 17:46

Met Thomas Kaminski heeft KAA Gent er een nieuwe doelman bij. De kans is zeer groot dat de Buffalo's dra ook een nieuwe aanvaller presenteren. Het gaat om Alexander Sörloth, Hij komt op huurbasis over van Crystal Palace. Dat meldt onder meer Transfermarket.

Dat KAA Gent aan Sörloth denkt, hoeft niet te verbazen. Tot een jaar geleden werkte de 23-jarige Noorse aanvaller nog samen met zijn landgenoot Jess Thorup bij het Deense Midtjylland. Daar plukte Crystal Palace in januari 2018 Sörloth voor negen miljoen euro weg.

De voorbije maanden kon Sörloth zich in Engeland evenwel niet doorzetten. Dit seizoen speelde hij wel twaalf keer mee in de Premier League, maar daarin scoorde hij niet. In totaal kwam hij in de Premier League door allemaal korte invalbeurten aan 173 speelminuten. In de League Cup startte Sörloth wel drie keer met één doelpunt tot gevolg.

Sörloth scoorde vlot bij Midtjylland 
Bij KAA Gent krijgt Sörloth de komende zes maanden de kans om zich weer te bewijzen. Volgens trainer Thorup is Sörloth de spits die Gent nodig heeft om Play-Off 1 te halen. In zijn laatste maanden bij het Deense Midtjylland scoorde hij alvast tien keer in negentien matchen.

Update 11.15: Alexander Sörloth is definitief op weg naar KAA Gent. Het Noorse VG meldt dat Gent en Crystal Palace een akkoord hebben bereikt over een uitleenbeurt van de spits. Sörloth zal zich dinsdag in Benidorm melden om de handtekening op papier te zetten.

Update 17.00: De transfer van Sörloth is officieel afgerond. Dat meldt KAA Gent via zijn officiële kanalen. De aanvaller is al in Benidorm om zijn ploegmaats te vervoegen op de winterstage.

Poll

Is Sörloth een aanwinst voor KAA Gent?

(706 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws