OFFICIEEL: 35-jarige Belg in Nederland hangt schoenen aan de haak

OFFICIEEL: 35-jarige Belg in Nederland hangt schoenen aan de haak

Gepubliceerd: vrijdag 4 januari 2019 om 19:48vr 04-01-2019 om 19:48

NAC Breda heeft met Robbie Haemhouts overeenstemming bereikt over de ontbinding van zijn contract. Daarmee komt er een eind aan de carrière van de 35-jarige middenvelder, die wel bij NAC actief blijft.

Dat laten de Bredanaars weten via de officiële kanalen. Onze landgenoot gaat komend anderhalf jaar aan de slag als assistent-trainer bij NAC Onder 19. "De afgelopen periode zijn we met elkaar in gesprek gegaan over mijn situatie en daarin tot de conclusie gekomen dat dit een goed moment is voor mij om te stoppen", laat hij weten op de website van NAC.

Haemhouts speelde vanaf zijn twaalfde in de jeugdopleiding van NAC. Via FC Den Bosch, FC Emmen, Almere City, Helmond Sport en WIllem II keerde hij eind 2016 terug bij NAC. De afgelopen anderhalf jaar kwam hij echter niet meer aan spelen toe. "Ondanks dat ik meer van de afgelopen anderhalf jaar had verwacht, is het voor mij bijzonder dat ik mijn carrière heb kunnen afsluiten bij de club waar ik ooit begonnen ben", zegt hij daarover.

Bij de Onder 19 kan Haemhouts nu het trainersvak gaan ontdekken. "Zelf weet ik wat het is om als jonge jongen bij NAC binnen te komen en iedere dag keihard te moeten knokken om het profvoetbal te halen. Hopelijk kan ik die ervaringen overbrengen om de volgende generatie weer te helpen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws