'Dit had niets met Anderlecht te maken, ik herkende het niet meer'

'Dit had niets met Anderlecht te maken, ik herkende het niet meer'

17-12-2018 09:33
4

Hein Vanhaezebrouck is niet langer de trainer van RSC Anderlecht. Een 2-1 nederlaag tegen Cercle Brugge heeft hem de kop gekost. Marc Degryse was alvast niet onder de indruk van de Brusselaars zondag.

"Ik had voor de wedstrijd op Cercle al het gevoel: deze wedstrijd moét Vanhaezebrouck winnen. Gezien de 1 op 9, gezien de uitschakeling in de beker, gezien het Europese parcours, komt er een moment waarop je - Anderlecht zijnde - moét winnen", zegt Degryse in Het Laatste Nieuws.

"Zeker op Cercle Brugge, dat vorige week al geen goeie indruk maakte tegen Antwerp en dat nu nog meer verzwakt was." Anderlecht kon hem echter niet overtuigen. "Als ik dan die tweede helft zag, dan dacht ik 'potverdikke'... Dit had niets meer met Anderlecht te maken."

"Er werd niet gevoetbald, er kwam geen reactie, er kwam geen antwoord. In niets herkende ik Anderlecht nog. Je kan je als trainer niet blijven verschuilen achter het feit dat je spelers jong zijn. Los van goed of slecht spelen, moét je als trainer van Anderlecht op een bepaald moment gewoon winnen", klinkt het.