Ogunjimi terug in België, maar: Eigenlijk ging ik daar meetrainen

Ogunjimi terug in België, maar: "Eigenlijk ging ik daar meetrainen"

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 18:00za 08-12-2018 om 18:00

Marvin Ogunjimi mag opnieuw een club toevoegen aan zijn palmares. Vanaf januari is hij speler van Lierse Kempenzonen. Nochtans ging hij normaal gezien in Boom voetballen. 

Veel heeft te maken met de figuur van coach Urbain Spaenhoven. "Ik streek dankzij hem op het Lisp neer. Eigenlijk was het de bedoeling dat ik vanaf november bi ­Rupel Boom zou trainen en er mijn conditie zou onderhouden. Maar zijn switch naar Lierse ­Kempenzonen heeft me dus naar hier gebracht. En daar ben ik blij om. Dit is een grote club met een rijke traditie, waar bovendien heel professioneel gewerkt wordt", vertelt hij aan Gazet Van Antwerpen.

Na heel wat omzwervingen zit Ogunjimi dus terug in zijn thuisland. "Ik wilde vorig jaar al terugkeren naar België, dichter bij mijn familie zijn. Maar telkens ontbrak er een stukje van de puzzel. Nu past alles wel in mekaar."

Plaats een reactie

firedwarf +3642
zaterdag 8 december 2018 om 20:58
FC Oosterzonen werd opgericht in september 1943 en ging van start in de laagste provinciale reeksen. Men bleef in Derde Provinciale spelen tot 1974/75, toen men voor de eerste keer promoveerde. Twee jaar later zakte men terug.

De volgende jaren ging KFCO nog wat op en neer tussen tweede en derde provinciale, maar in 1983 zakte de club voor het eerst naar vierde provinciale, het laagste niveau. Men kon echter terugkeren en twee seizoenen later stond men opnieuw in tweede provinciale. Ook in de jaren 90 was Oosterzonen een vaste waarde in tweede provinciale en was er vaak een van de subtoppers. In deze periode werd een nieuwe infrastructuur neergezet in Oosterwijk.

Bij het begin van de 21ste eeuw kende men een plotse terugval. Na een degradatie in 2001 en 2002 viel de club in korte tijd weer terug naar vierde provinciale. In 2003/04 kon men al terugkeren in derde en enkele jaren zou de club een succesvolle steile opmars maken. Oosterzonen haalde drie opeenvolgende kampioenstitels in 2007, 2008 en ook in eerste provinciale in 2009. Voor het eerst in de geschiedenis van de club stootte men zo zelfs door naar de nationale reeksen. KFCO kon zich handhaven in vierde klasse en in het seizoen 2012-2013 promoveerde het zelfs naar derde klasse.

Sinds de competitiehervorming van 2016 komt Oosterzonen uit in de eerste klasse amateurs.

In mei 2018 werd bekend gemaakt dat de club gaat verhuizen naar Lier. Onder de naam Lierse Kempenzonen ging men vanaf het seizoen 2018-2019 in het Herman Vanderpoortenstadion spelen.[1] Deze naamswijziging werd eerst door de Belgische voetbalbond afgewezen[2], maar werd nadien toch goedgekeurd.[3] De club kocht de naam, het logo en de inboedel van het failliete Koninklijke Lierse Sportkring.[

welke grote club met rijke traditie? Hij weet toch dat dit niet meer LIERSE is hoop ik? :D
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws