Het Belgische voetbal is er niet slechter aan toe dan andere landen

"Het Belgische voetbal is er niet slechter aan toe dan andere landen"

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 18:53do 06-12-2018 om 18:53

Laatste update: donderdag 6 december 2018 om 18:56do 06-12-2018 om 18:56

Het schandaal in het Belgische voetbal domineerde de afgelopen weken alle media. Volgens Romain Molina, een Franse onderzoeksjournalist, is het Belgische voetbal er echter niet slechter aan toe dan in andere landen.

"Ik ben maar door één ding verrast en dat is hoe stevig het parket heeft uitgehaald. Nu ben ik benieuwd hoe het afloopt. Ik hoop niet op een sisser", vertelde Molina aan Sporza. Het Belgische voetbal is er niet slechter aan toe dan andere landen. Als je een soortgelijk onderzoek in Frankrijk zou doen, zou je hetzelfde aantreffen. Of misschen wel erger. België is ook beter gereguleerd dan Cyprus. Portugal is 'funky' en over Oost-Europa spreek ik zelfs niet."

"Op dit moment heb ik niets in handen dat me toelaat te zeggen dat er iets vervalst is. Anderzijds heb ik vrienden in Oosterse landen die op voorhand kunnen zeggen wat de score van bepaalde matchen zal zijn. Interessant rond matchfixing is het onderzoek van de Roemeense journalist Costin Stucan. Hij schreef recent over Eric Mao, een schuilnaam. Mao is de man die in de wereld de meeste matchen in het voetbal vervalst.  Daaruit blijkt hoe makkelijk het is om matchen te vervalsen. Maar het is altijd wachten op harde bewijzen", besloot Molina.

Lees ook: "Moeskroen is niet de grote boze wolf in België, er zijn nog gevallen"

Plaats een reactie

RAFC 1880 +266
vrijdag 7 december 2018 om 00:14
Zegt veel over andere landen !!!!!!! Hopeloos
Vind ik leuk
Lunam +1986
vrijdag 7 december 2018 om 05:11
Wordt tijd dat ze het voetbalwereldje over gans de wereld eens onder de loep nemen, maar is een utopie. In Belgie is het logisch dat we pionier zijn in het uitmesten van de stal zodat we internationaal in onze eigen voet schieten. We kunnen maar hopen dat het een aanzet is maar vrees ervoor. Hoe zit het trouwens met "the financial fair play". Deze die het moesten waarmaken hebben ook geen "propere handen" denk ik, ofwel heb ik iets gemist.?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws