Moeskroen is niet de grote boze wolf in België, er zijn nog gevallen

"Moeskroen is niet de grote boze wolf in België, er zijn nog gevallen"

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 14:27do 06-12-2018 om 14:27

Laatste update: donderdag 6 december 2018 om 14:54do 06-12-2018 om 14:54

Pini Zahavi is niet langer meer de voorzitter van Royal Excel Moeskroen. Toch speelt hij bij de Henegouwers nog altijd een belangrijke rol. Dat meent onderzoeksjournalist Romain Molina.

In 2015 kocht Zahavi Moeskroen. Drie jaar later verkocht de makelaar de club weer. De FIFA laat immers niet toe dat makelaars voorzitter zijn bij een club? "Zwart op wit zal je nergens vinden dat Zahavi nog altijd iets te maken heeft met Moeskroen. Op papier staat zijn naam nergens. Daar is hij heel sterk in. Officieel heeft hij de club verkocht, maar dat hij nog invoed heeft, is zeker", stelt Molina tegenover Sporza.

"De huidige Thaise eigenaar Pairoj Piempongsant is al 15 jaar een zakenrelatie van Zahavi. De huidige sportief directeur, Jurgen Rober, werkte jaren samen met Fali Ramadani. Ramadani is een Albanese makelaar waarmee Zahavi nu samenwerkt. Ik denk dat Ramadani de opvolger wordt van Zahavi."

Geen grote boze wolf
Moeskroen speelt dus mogelijk met vuur. "Moeskroen is niet de grote boze wolf in het Belgische voetbal. Er zijn nog gevallen, maar als er elk jaar 30 spelers bijkomen en 30 vertrekken, is het wel heel opvallend. Voor mij is Zahavi ook geen lid van de maffia. Ik schrijf niet alleen over wat hij doet, maar ook over hoe hij er geraakt is. Ik noem hem de diplomaat van de sport. Hij is een werker en een polyglot. De dag dat hij verdwijnt, verandert het hele milieu."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws