Leekens legt ontslag na 7 matchen uit: “Dan gaan we beter als vrienden uit elkaar”

Leekens legt ontslag na 7 matchen uit: “Dan gaan we beter als vrienden uit elkaar”

27-11-2018 21:30 Laatste update: 21:31
5

George Leekens ging een avontuur aan bij Etoile du Sahel. De Tunesische topclub en de Belgische trainer gingen na zeven wedstrijden echter al uit elkaar.

Tegenover Het Laatste Nieuws legt Leekens zijn snelle ontslag uit. “We hadden ons tegen ­Wydad net geplaatst voor de Arabische Champions League en zijn in de competitie ongeslagen. Ik had een 3-5-2-systeem geïnstalleerd, dat mijn spelers net onder de knie begonnen te krijgen.”

“Bovendien keerden wat jongens terug uit blessure”, vervolgt Leekens. “Alleen was er een verschil in visie, een paar dingetjes over de nabije toekomst die ik anders zag. De club kwam van ver en dan is er tijd nodig. Men wou steeds sneller gaan, meer en meer jongeren inpassen én resultaten boeken.”

Als vrienden uit elkaar gaan
“Met bepaalde dingen ging ik niet akkoord en dan is het beter om als vrienden uiteen te gaan. Ik heb een goeie band met de voorzitter en wil dat zo houden. Het was kort, maar heel leuk. Het ging goed, ik voelde me opnieuw 35", zegt Leekens met een lach.

"Nu ga ik eerst thuis uitgebreid het trouwfeest van mijn dochter ­vieren en dan zien we wel. Ik ben niet iemand die zit te wachten op een club en die hoopt dat het ergens slecht gaat. Maar de goesting, die is er in ­ieder geval nog”, aldus de Belgische coach.