Beruchte 'roofbutler' had Truus van Gaal in vizier: 'Maar Louis zette vraagtekens'

Beruchte 'roofbutler' had Truus van Gaal in vizier: 'Maar Louis zette vraagtekens'

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 09:30di 20-11-2018 om 09:30

De beruchte 'roofbutler' Marcel J. heeft een poging gewaagd om sieraden van Louis van Gaal en zijn vrouw Truus te stelen. Laatgenoemde onthult dit in gesprek met De Telegraaf, naar aanleiding van de strafzaak tegen J.

In 2014 was J. actief als butler in Hotel Huis ter Duin, waar Van Gaal zich voorbereidde op het naderende WK in Brazilië. Vrouw Truus kreeg toen het aanbod om enkele waardevolle sieraden in de kluis van het hotel onder te brengen. "Marcel waarschuwde dat heel Nederland wist dat we tijdens het WK niet thuis zouden zijn. Het is daarom veel beter om ze hier in de hotelkluis te leggen, zei hij", bevestigt ze in gesprek met De Telegraaf.

J. klopte de volgende ochtend, vlak voordat Van Gaal met Oranje naar Brazilië af zou reizen, aan bij de hotelkamer van het echtpaar. "Ik was nog niet eens aangekleed! Het was Louis die toen vraagtekens zette bij het plan. Hij vond het slimmer om mijn sieraden bij Gassan Diamonds (een juwelier in Amsterdam, red.) te stallen."

De 'roofbutler' haalde jarenlang juwelen en sieraden uit de kluis van Huis Ter Duin en verving ze door replica's. De originele exemplaren verkocht hij voor veel geld door. In 2016 werd J. gearresteerd, dinsdag staat hij in Den Haag voor de rechter.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws