'Transfer van Hanni bleek gouden zaak voor … Van Holsbeeck en Bayat'

'Transfer van Hanni bleek gouden zaak voor … Van Holsbeeck en Bayat'

19-11-2018 10:15
8

Herman Van Holsbeeck werd bij RSC Anderlecht aan de deur gezet bij de komst van Marc Coucke. Ook hij werd recent verhoord in het kader van Operatie Propere Handen. Het Nieuwsblad weet dat de gewezen sportieve baas niet vrijuit ging.

Toen Coucke vorig jaar de club ging overnemen, kon Van Holsbeeck zich niet uitleven op de transfermarkt. Integendeel zelfs, hij verkocht onder meer Hamdi Harbaoui, Nicolae Stanciu en Sofiane Hanni om geld in het laatje te brengen.

Vooral de verkoop van Hanni aan Spartak Moskou, op dat moment toch één van de sterkhouders bij paars-wit, verbaasde vriend en vijand. Het dagblad weet dat Van Holsbeeck 600.000 euro kreeg indien hij ‘winst’ maakte tijdens de wintermercato, mét succes dus.

"Als ik spreek, is Herman dood"
De transfer van Hanni werd geregeld door Mogi Bayat, zowat de huismakelaar én goede vriend van Van Holsbeeck bij Anderlecht. Straf, want op dat moment was Dejan Veljkovic de manager van de Algerijnse spelmaker.

Een clubmedewerker  vond het allemaal verdacht en contacteerde Veljkovic. Uit dat telefoongesprek merkten de speurders het volgende op: "Als ik spreek, is Herman dood. Kijk naar wat er gebeurd is met Hanni. Dat kan toch niet?", klinkt het.