OFFICIEEL: Van Loo zet punt achter carrière door hartproblemen

OFFICIEEL: Van Loo zet punt achter carrière door hartproblemen

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 17:25ma 12-11-2018 om 17:25

Anthony Van Loo zet een punt achter zijn carrière als profvoetballer. De rechtsachter revalideert momenteel na een hartoperatie, maar besliste na een gesprek met specialist Pedro Brugada om te stoppen met voetballen.

"De revalidatie na mijn laatste operatie verloopt niet zo vlot als ik had gehoopt, ook mijn fysiek is nog ver van hoe het zou moeten zijn om verder te gaan. Ik kies er dan ook voor om in 'alle schoonheid' mijn carrière af te sluiten en mezelf niet te duwen tot een niveau waar ik niet meer zal geraken", staat te lezen in een bericht van de Kortrijk-speler op Instagram.

"Ik wil KV Kortrijk bedanken om mij tijdens deze revalidatieperiode enorm te steunen en te blijven geloven in mij. Daarnaast wil ik ook mijn vorige clubs bedanken, KSV Roeselare en KV Mechelen voor de mooie jaren en mijn spelersmakelaar Marc Van Laere voor de goeie samenwerking", besloot Van Loo.

De ondertussen 30-jarige rechtsachter genoot zijn jeugdopleiding bij Roeselare, waar hij ook doorbrak in het eerste elftal. In de zomer van 2010 versierde hij een transfer naar KV Mechelen. Sinds 2014 speelt Van Loo bij KV Kortrijk, maar hartproblemen zorgen dus voor een abrupt einde van zijn carrière.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sinds mijn 4 jaar werd voetbal al mijn grote passie. Zelfs als kind zette ik al meteen alles op alles om mijn droom waar te maken: een carrière als voetballer! Na heel hard werken, kwam die droom uit. Ze begon bij KSV Roeselare, vervolgens bij KV Mechelen en nu KV Kortrijk. Die carrière verliep met hoogtes, maar ook veel laagtes. Meerdere blessures kruisten mijn pad. Afgelopen week donderdag had ik een algemeen evaluatiegesprek met mijn cardiologen Brughada & La Meir. Naar aanleiding van dat gesprek heb ik de pijnlijke beslissing gemaakt om een punt te zetten achter mijn voetbalcarrière. De revalidatie na mijn laatste operatie verloopt niet zo vlot als ik had gehoopt, ook mijn fysiek is nog ver van hoe het zou moeten zijn om verder te gaan. Ik kies er dan ook voor om in “alle schoonheid” mijn carrière af te sluiten en mezelf niet te duwen tot een niveau waar ik niet meer zal geraken. Ik wil KV Kortrijk bedanken om mij tijdens deze revalidatieperiode enorm te steunen en te blijven geloven in mij. Daarnaast wil ik ook mijn vorige clubs bedanken, KSV Roeselare en KV Mechelen voor de mooie jaren en mijn spelersmakelaar Marc Van Laere voor de goeie samenwerking. Ook wil ikzelf en mijn gezin onze dankbaarheid uiten aan dokter Pedro Brughada en La Meir voor mij te omringen met de allerbeste zorgen. Wat hierna zal komen is me compleet onbekend, mijn passie blijft voetbal. Bedankt alvast voor jullie steun de afgelopen maanden. Ik zal het missen! Anthony Van Loo

Een bericht gedeeld door Anthony Van loo (@van_loo_31) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws