Uitstekende fysieke paraatheid loont: Genk en Gent zijn dodelijk in money time

Uitstekende fysieke paraatheid loont: Genk en Gent zijn dodelijk in money time

11-11-2018 11:03
1

KRC Genk staat aan kop van de Jupiler Pro League en ook in de Europa League gaat het de club voor de wind. Het technische voetbal dat ze op de mat leggen, is vaak om van te smullen, maar ook fysiek kunnen de Limburgers hun mannetje staan.

Het Laatste Nieuws becijferde namelijk dat de troepen van Philippe Clement erg vaak toeslaan in het slot van een wedstrijd. Dat bewees Sander Berge nog met de late gelijkmaker tegen Besiktas. Negentien van de 73 goals die Genk tot nu toe al maakte, vielen in het laatste kwartier. Dat is goed voor 26 procent van het doelpuntentotaal.

Maar ook in de vijftien minuten die daaraan vooraf gaan, zijn de Genkenaars dodelijk. Straffer nog: bijna de helft van de treffers die ze maken (46,5%), vallen in het slothalfuur van de wedstrijd. Die opvallende statistiek toont aan dat Clement zijn jongens uitstekend voorbereid heeft in de zomermaanden.

Toch mag Genk zich niet tot 'koning van de slotfase' kronen in de Jupiler Pro League. Eén team doet immers nog beter: KAA Gent. De Buffalo's lieten bijna de helft van hun 29 competitietreffers optekenen in het ultieme kwartier van de wedstrijd. Dat zou hen goed van pas kunnen komen tegen RSC Anderlecht, zondagmiddag tegenstander van Gent.