“Wij verdienden het niet om van Club Brugge te winnen”

“Wij verdienden het niet om van Club Brugge te winnen”

10-11-2018 08:00
5

Club Brugge pakte vier op zes tegen AS Monaco in de Champions League. Tegen Dortmund verloor het in de slotfase met 0-1. Axel Witsel begrijpt dat die drie punten voor zijn ploeg onverdiend waren.

Witsel zag de 0-4 zege van Club Brugge tegen Monaco ook. Was de middenvelder van de Rode Duivels verrast? "Ja, toch wel", zegt Witsel in Het Laatste Nieuws. "Die 3-5-2 die Club speelt, is echt een ambetant systeem. En ze beheersen het zo goed, waardoor hun tegenstanders slechter gaan spelen. Zoals wij. (oprecht) We verdienden het niet om daar te winnen."

Terwijl Club Brugge uithaalde in het Prinsdom verloor Dortmund zijn eerste match van het seizoen. "Het moest er een keer van komen, hé. Zeker in de Champions League, tegen ploegen van dat kaliber kan je verliezen. Maar het is geen reden om in paniek te slaan", is Witsel van mening.

Kwalificatie tegen Blauw-Zwart
Volgens Witsel moet Club Brugge nu het kind van de rekening worden. "We staan nog altijd eerste in de groep - tegen Club Brugge moeten we ons zien te kwalificeren voor de volgende ronde."