Kums geeft droom niet op: ''Maar Anderlecht is nu belangrijker''

Kums geeft droom niet op: ''Maar Anderlecht is nu belangrijker''

Gepubliceerd: donderdag 8 november 2018 om 15:30do 08-11-2018 om 15:30

Sven Kums werd in 2015 door ex-bondscoach Marc Wilmots geselecteerd voor de Rode Duivels. Tot een debuut kwam het destijds niet, waarna er nooit een herkansing volgde. Kums droomt nog altijd van een nieuwe kans. 

Kums zat in oktober 2015 tijdens de EK-kwalificatieduels met Andorra en Israël negentig minuten op de bank. Een maand later zat de toenmalig middenvelder van KAA Gent opnieuw bij de groep, maar ook in het vriendschappelijke duel met Italië waren hem geen minuten gegund. Nadien verdween Kums uit beeld. Hij is inmiddels al dertig, maar geeft de moed niet op. Kums blijft vertrouwen houden, mede nadat hij ex-ploegmaat Birger Verstraete dit seizoen een kans zag krijgen. 

"Birger deed het supergoed bij Gent. Zelf heb ik die droom natuurlijk niet opgeborgen en dan zeker omdat ik al eens heel dicht bij die kern stond'', zegt Kums aan Het Nieuwsblad. Zijn focus ligt momenteel echter niet bij een eventueel debuut voor de Rode Duivels. ''Anderlecht is nu belangrijker. Laten we eerst maar winnen van Fenerbahçe'', kijkt hij vooruit naar de belangrijke Europa League-match van donderdag.

Lees ook: Dimata hoopt op uitnodiging van Martinez: "Ik zou heel trots zijn"

Plaats een reactie

camargue +6555
donderdag 8 november 2018 om 15:53
30 en nog dromen van de RD? Serieus blijven hé Sven.
Vind ik leuk
donderdag 8 november 2018 om 20:02
Kums maak nog een wa kindjes ,ge hebt een goei pree bij rsca
Vind ik leuk
vrijdag 9 november 2018 om 01:05
Heeft mij ook nog betoverd, hij moest in de basis bij de Rode duivels..., de pirlo van België..., echt waar:dat dacht ik zoals wel velen.. jawadde, blij voor hem, veel poen gepakt, maar krijgt nooit geen selectie meer bij de duivels, heeft ook de passie niet voor de top, 1 jaar goed in de machine die gent was, voor de rest niets meer. Veel te braaf, persoonlijk ontmoet, ideale schoonzoontype... ,wat hem siert maar geen winnaar.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws