Franse pers na Brugse droomavond: 'Resultaat is wreed, maar niet onlogisch'

Franse pers na Brugse droomavond: 'Resultaat is wreed, maar niet onlogisch'

Gepubliceerd: dinsdag 6 november 2018 om 22:25di 06-11-2018 om 22:25

Club Brugge won dinsdag overtuigend met 0-4 van AS Monaco. Hoe keken ze in het buitenland naar de waanzinnige Champions League-avond van Blauw-Zwart? VoetbalPrimeur.be zocht het uit.

In Nederland keken ze vooral naar hun landgenoten. 'Zonder de geblesseerde Arnaut Danjuma Groeneveld, maar met Ruud Vormer en Stefan Denswil heeft Club Brugge zijn eerste Champions League-zege van dit seizoen te pakken. Het was de eerste Champions League-overwinning van de Belgen sinds 2 november 2005, toen Rapid Wien met 3-2 werd geklopt', aldus de NOS.

Vormer hoort in de basis
Ook bij Voetbal International viel de prestatie van Vormer op. 'Vormer maakt Champions League-afgang voor Henry compleet. Vormer mocht van coach Ivan Leko vanaf het eerste fluitsignaal laten zien waarom hij in de basiself thuishoort', schrijft VI.

L'Equipe keek met lede ogen naar Monaco. 'Het resultaat is wreed, maar niet onlogisch', klinkt het in Frankrijk. 'Monaco viel dinsdag zwaar tegen. Defensief faalde het. Monaco speelde onhandig. Monaco toonde alle tekortkomingen, die het kon tonen. Monaco toonde aan waarom het negentiende staat in de Ligue 1.'

Bodem bereikt
'Bij Monaco lukte niets', was het oordeel van France Football. 'Club Brugge zette de ploeg uit Prinsdom simpel opzij. De mannen van Thierry Henry zijn zo goed als geëlimineerd in de Champions League. De Ultra's verliezen razend het stadion. Henry wacht nog op zijn eerste zege. De meeste spelers hebben nu de bodem bereikt. Monaco probeerde het tijd nog te keren in de tweede helft, maar de club is een schaduw van zichzelf.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws