KV Oostende herpakt zich en houdt de drie punten thuis tegen Charleroi

02-11-2018 22:22

KV Oostende en Charleroi openden speeldag 14. Na de zware nederlaag tegen Club Brugge wisten Gert Verheyen en zijn manschappen de drie punten thuis te houden tegen de Carolo's.

In de openingsfase was het vooral KV Oostende dat het overwicht had. Na 25 minuten kwam de kustclub ook op voorsprong. Brecht Capon zette goed voor en Zivkovic duwde de bal makkelijk binnen. Charleroi kwam voor rust nog bijna op gelijke hoogte, maar de vrije trap van Benavente belandde op de paal.

In de tweede helft toonde de uitploeg meer aanvallende intenties. Benavente en Dessoleil kregen goede mogelijkheden, maar KV Oostende kon stand houden. Tot vijf minuten voor tijd. Invaller David Henen dribbelde naar de rand van de zestien en krulde de gelijkmaker mooi binnen.

Twee minuten later werd een doelpunt van Benavente afgekeurd. Oostende-verdediger Wout Faes kreeg een duw in de rug. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kon Oostende alsnog de drie punten pakken.

Capon legde de bal met een hakje af, waarna Canesin de winnende goal kon binnenpegelen. In de toegevoegde tijd kon Charleroi geen vuist meer maken en kon Oostende met 2-1 winnen.