UPDATE: Lambrecht kom met reactie na mogelijke overname van Deschacht

UPDATE: Lambrecht kom met reactie na mogelijke overname van Deschacht

03-11-2018 17:19
21

Sporting Lokeren is op zoek naar een nieuwe overnemer. Voorzitter Roger Lambrecht (87) wil de fakkel doorgeven aan iemand anders. Die zit er ook aan te komen. En daarin wordt de familie Deschacht bijzonder belangrijk.

Nog dit seizoen hoopt Lambrecht de overname van zijn club te regelen. "Liefst aan Belgen" benadrukt hij. Die Belgen zouden er ook zijn. Zo meldt Het Nieuwsblad dat een groepje Belgen van plan is om Lokeren over te nemen. Meer bepaald gaat het om Glenn Janssens van Trafiroad, Denis Geers van Drukkerij Geers-Meskens, Hendrik De Clercq van Vastgoed De Clercq én Ronny Deschacht, van DS Plastics.

"Glenn, Denis en Hendrik zijn drie vrienden met een hart voor de club en ook drie jonge zakenmensen die zich via het voetbal nog meer willen profileren", zegt Vader Deschacht. "Samen met hen zou ik Lokeren willen overnemen. Zelf heb ik geen ambitie om de club te gaan besturen. Voorzitter worden is meer iets voor Glenn."

Wat met Oli?
Dat vader Deschacht zich inmengt bij Lokeren, heeft ook een reden. "Ik zou het voor Olivier doen. Om hem aan een vaste job te helpen na zijn carrière. Hij zou bij Lokeren technisch directeur of manager kunnen worden. We hebben daar al over gebabbeld, hij ziet zoiets wel zitten", klinkt het.

De voorwaarden
Het groepje Belgen wil Lokeren ook niet zomaar overnemen. Zo moet de club zeker in Eerte Klasse blijven. Daarnaast moet de club ook betaalbaar zijn. Een prijs van pakweg twintig miljoen euro is dus uit den boze.

In die strijd tegen de degradatie pakte Lokeren donderdag alvast een belangrijk punt tegen Anderlecht. Het sprong daardoor even over Zulte Waregem, dat enkele uren later wel wist te winnen van Standard.

Update 03/11 17u19: Aan de kant van Lokeren bleef het voorlopig stil over een mogelijke overname. Roger Lambrecht kwam tegenover Het Laatste Nieuws toch met een (cynische) reactie.

"Of ik effectief aan het onderhandelen ben? Dat staat toch in de gazet, dan moet het toch juist zijn? Maar nu telt alleen de redding", klonk het. Volgens Het Nieuwsblad zou Auditor KMPG de prijs voor Lokeren vastgelegd hebben. Lambrecht gaf aan tussen de 18 en 20 miljoen te willen, maar het consortium rond Deschacht vond dat net te gortig. De komende maanden zal er ongetwijfeld verder onderhandeld worden.