Deschacht kan de tranen niet bedwingen: Dat kan je niet omschrijven

Deschacht kan de tranen niet bedwingen: "Dat kan je niet omschrijven"

01-11-2018 19:00
6

Mr. Anderlecht zorgde donderdag ook voor puntenverlies van Anderlecht. Olivier Deschacht scoorde bij zijn terugkeer naar het Astridpark tegen 'zijn' paars-wit. Een emotionele terugkeer ook voor de verdediger.

Dat het publiek van Anderlecht de verdediger nog hoog heeft zitten, was ook duidelijk. Meteen na zijn doelpunt kreeg hij een enorm applaus en ook na de wedstrijd bleven de supporters applaudiseren voor de ervaren rot.

"Ik speelde zeker niet met revanchegevoelens en frustraties", reageerde Deschacht bij Sporza. "Anderlecht heef me zeventien jaar gesteund en heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Maar ooit komt er een einde aan."

De fans zijn hem ook helemaal niet vergeten. "Van de materiaalman tot de spelers en de stewards, iedereen kwam me vandaag goeiedag zeggen. Dat deed me een groot plezier. Ook het grootste deel van de Anderlecht-fans heeft me gegroet. De supporters begonnen meteen mijn naam te zingen. Dat is iets dat je niet kan omschrijven."

Doelpunt
Het is nog maar amper gebeurd in het Constant Vandenstockstadion dat de fans ook applaudiseerden na een doelpunt van de tegenstander. "Ik denk dat het de eerste keer is in de geschiedenis van Anderlecht dat er zoveel applaus was voor de doelpuntenmaker van de tegenploeg."

"Dat moment was ongelooflijk. Ik scoor al zo weinig en ik weet nooit wat ik moet doen na een doelpunt. Nu heb ik waarschijnlijk belachelijke dingen gedaan bij het vieren van mijn goal, want dat deed ik ook bij mijn vorige doelpunten", besluit hij.