'Aubameyang schrikt van krakkemikkig vliegtuig en keert terug naar Arsenal'

'Aubameyang schrikt van krakkemikkig vliegtuig en keert terug naar Arsenal'

Gepubliceerd: woensdag 17 oktober 2018 om 23:55wo 17-10-2018 om 23:55

Pierre-Emerick Aubameyang heeft deze week zijn interlandverplichtingen met Gabon abrupt afgebroken. De topspits vertrouwde het toegewezen vliegtuig niet en maakte meteen rechtsomkeert naar Londen.

Dat meldt L'Equipe. Aubameyang ontbrak vrijdag tegen Zuid-Sudan (3-0 zege), omdat hij alleen nog maar wil meedoen aan officiële interlands. De spits zou maandag in het vliegtuig stappen naar Juba, waar dit keer een officiële wedstrijd tegen Zuid-Sudan op het programma stond. Dat feestje ging echter niet door.

Aubameyang voegde zich op het vliegveld bij zijn Gabonese ploeggenoten, maar zag het vliegtuig dat de hele selectie moest vervoeren en weigerde in te stappen. Het toestel voldeed volgens de spits niet aan 'de standaarden die moeten gelden voor topatleten'. "Ik zet geen stap in dat ding", wordt hij gequote.

Aubameyang, goed voor 20 goals in 51 interlands, vertrok vervolgens onverrichter zake naar Londen, waar hij zich eerder dan verwacht meldde bij Arsenal. De selectie van Gabon kwam overigens veilig aan en won met 1-0 van Zuid-Sudan, waardoor het bereiken van de Afrika Cup weer een stukje dichterbij is gekomen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws