Update: 'Sportief directeur Mechelen verdacht van witwaspraktijken en omkoping'

Update: 'Sportief directeur Mechelen verdacht van witwaspraktijken en omkoping'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 23:00do 11-10-2018 om 23:00

De situatie van KV Mechelen ziet er steeds slechter uit. Hoofdaandeelhouder Oliver Somers blijft aangehouden. Dat meldt Het Nieuwsblad donderdagavond.

Somers werd woensdag opgepakt door de federale politie samen met Thierry Steemans, de financieel directeur Mechelen, en Stefaan Vanroy, de sportief directeur van de Maneblussers. Eerder raakte al bekend dat Steemans in de cel moest blijven en hij krijgt nu het gezelschap van Somers.

Vanroy werd wel vrijgelaten door de onderzoeksrechter in Tongeren, maar onder voorwaarden. Ook speler Olivier Myny (Ex-Waasland-Beveren, nu bij Oud-Heverlee Leuven) en spelersmakelaar Walter Mortelmans werden onder voorwaarden vrijgelaten. Over het lot van de anderen is voorlopig nog niets geweten.

Update 23.00 uur: Volgens Het Nieuwsblad is Vanroy onder strikte voorwaarden vrijgelaten. Hij mag drie maanden geen contact hebben met de voetbalclub. Vanroy wordt verdacht van lidmaatschap aan een criminele organisatie, witwaspraktijken en omkoping. Uiteindelijk zal het bij Vanroy meer over matchfixing gaan. Somers en Steemens blijven wel in de cel.

Lees ook: Vallen er nog lijken uit de kast? "Tweede onderzoeksrechter aangesteld"
Lees ook: Supporters van KV Mechelen zijn woest, voorzitter Timmermans reageert

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws