Gent-bestuur heeft niet flink geleerd: 'Huiswerk niet goed gedaan'

Gent-bestuur heeft niet flink geleerd: 'Huiswerk niet goed gedaan'

Gepubliceerd: maandag 24 september 2018 om 13:11ma 24-09-2018 om 13:11

Het gaat niet goed met KAA Gent. Afgelopen weekend volgde er een nieuwe dieptepunt. Het verloor met 0-4 van Club Brugge. Na de match namen heel wat fans Yves Vanderhaeghe op de korrel. Maar volgens Jacques Sys is de trainer niet alleen verantwoordelijk voor de malaise in de Ghelamco Arena. 

'Bij Gent vraag je je af hoe lang dit nog blijft duren voor Yves Vanderhaeghe. Hij moet in een vergiftigd klimaat werken, waarbij hij het wantrouwen overal om zich heen voelt', stelt de hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine.

Sys wijst iedereen bij Gent op zijn verantwoordelijkheid. 'Het makkelijkste is natuurlijk om hem buiten te smijten, maar als bestuur mag je misschien ook eens jezelf een rode kaart geven. Als je nu bepaalde gebreken vaststelt bij Vanderhaeghe heb je als bestuur niet goed je huiswerk gemaakt. Voor je een trainer inhaalt, moet je weten wat zijn kwaliteiten en gebreken zijn.'

Volgens Sys moet Vanderhaeghe niet te veel hopen op steun binnen de club. 'Ik verwacht niet dat Gent nu een statement zal maken om de trainer uit de wind te zetten. Ze twijfelen, zoveel is duidelijk. Nu, ik vind ook niet dat je dat moet doen als je er niet in gelooft, want dan maak je jezelf ongeloofwaardig. Hoe vaak is het al niet gebeurd dat een bestuur met een krachtig statement komt om dan een paar dagen later de trainer toch te ontslagen? Dan pas maak je je belachelijk.'

Lees ook: JPL Flop Speeldag 8: Gent-aanwinst valt door de mand, MPH doet bizarre wissel

Plaats een reactie

maandag 24 september 2018 om 13:38
Zo zie je maar , na de landstitel en prachtige CL parcours hoe een bestuur op korte tijd heel veel teniet kan doen door te denken dat zij zoveel voetbalkennis hebben vergaard dat er op iedere hoek een goedkope talentvolle speler staat die alleen door hun herkend is en men de hoekstenen van het succesrijke elftal maar snel verkoopt
[Reactie gewijzigd op maandag 24 september 2018 om 13:56]
Vind ik leuk
Genome +719
maandag 24 september 2018 om 14:02
De jaren erna haalden ze toch ook nog mooie resultaten een achtste finale in de Europa League, 2 keer derdes en een vierde plek. Het is nu niet dat we sindsdien elk jaar onderaan de rangschikking staan.

De transfers waren grotendeels gewoon nodig de kern werd te groot omdat er dit jaar ook nog eens meer jeugdig spelers de nodige kansen krijgen. De meeste spelers die vertrokken zijn waren ook gewoon niet goed meer of hebben nooit een match voor Gent gespeeld.

Als je 8 tot 10 miljoen kan krijgen voor een verdediger als Gigot dan moet je dat gewoon doen, ook al was hij een steunpilaar.
Simon en Mitrovic waren in principe al weg in een voorgaande transferperiode, net zoals Foket maar die had net zoals Kubo geen meerwaarde meer. Kalu had ook zijn zinnen gezet op een stap hoger en is volgens mij de enige fout.

Geldt dit trouwens niet voor iedere ploeg in België?
[Reactie gewijzigd op maandag 24 september 2018 om 18:36]
Vind ik leuk
maandag 24 september 2018 om 14:21
AA Gent is een bedrijf(geworden). Het wordt beheerd door een bestuur en grote aandeelhouders. De kleine aandeelhouders (financieel dan) zijn de supporters. Een supporter die 10 jaar een abonnement neemt doet een investering van ongeveer 2000 (of meer) euro.
De voetbalploeg AA Gent is de exponent van dit bedrijf. Lelijk gezegd : de voetbalploeg is het product van AA Gent.
Wanneer het product niet voldoende rendeert, moet er gezocht worden naar de oorzaken. Maar uiteindelijk is het de trainer die het product aan het publiek presenteert. Dat wil niet zeggen dat de trainer altijd de oorzaak is van de malaise. Er moet gekeken worden naar alle geledingen : bestuur, scoutingscel, omlijsting ploeg, trainer, enz...Wanneer een belangrijk onderdeel niet voldoet moet dit onmiddellijk gesaneerd worden om het "product " dringend te verbeteren.
De aandeelhouders (zowel groot als klein) hebben er alle recht toe.
[Reactie gewijzigd op maandag 24 september 2018 om 22:18]
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws